بانک های مرکزی و فناوری دفترکل توزیع شده

طبق گزارش سال ۲۰۱۹ بانک تسویه حسابهای بین المللی (BIS) که در بازل سوئیس مستقر است، در حال حاضر حداقل ۴۰ بانک مرکزی در سراســر جهان در حال پژوهش و آزمایش ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) هستند.

CBDC (یکی از کاربردهای مطرح بلاکچین و فناوری دفترکل توزیع شــده) به جهت پتانسیل خود در شناسایی چالش های دیرینه مانند شمول مالی، کارایی پرداختها و تاب آوری عملیاتی و امنیت سایبری سیستم پرداخت، توجه زیادی را از سوی جامعه بانکداری مرکزی به خود جلب کرده است. بانک های مرکزی، در کنار CBDC ،در حال پژوهش و آزمایــش حداقل ۱۰ مورد کاربردی اختصاصی بلاکچین و DLT هستند. علاوه بر این بانک های مرکزی در جستجوی این موضوع هستند که به صورت بالقوه چگونه می توانند امکانات جدید را به کار گرفته و فرایندهای ناکارآمد را بهبود بخشند.

اگرچه بانکهای مرکزی در سراسر دنیا در حال انجام پروژه ها و پایلوت های پژوهشی متعددی در رابطه با فناوری بلاکچین هستند، اما میزان عمق، پیشرفت و علاقه آنها به این فناوری بسیار متفاوت است. در مواردی نادر، مانند بانک فرانسه، در حال حاضر فناوری بلاکچین به طور کامل پیاده سازی شده است.

فعالیت های بانک مرکزی در حوزه بلاکچین و DLT همیشه شناخته شده نیست. در نتیجه، گمانه زنی ها و ســوءتفاهم های زیادی در مورد اهداف و وضعیت پژوهش ها وجود دارد. هدف این مقاله، معرفی و برجسته کردن مســائل کلیدی و حوزه های تحقیق، آزمایش و پیاده سازی DLT برای بانکهای مرکزی است. DLT یک حوزه فعال پژوهش و تحقیق است و بسیاری از بانکهای مرکزی در رابطه با فرصتهایی که این فناوری در هنگام وقوع ریسک فراهم میکند، هنوز به جمعبندی مشخصی نرسیدهاند.

امروزه بانکهای مرکزی چگونه در مورد فناوری بلاکچین پژوهش میکنند و چرا؟

The last comment and 1 other comment(s) need to be approved.
۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.